Francesc Amigó i Plá
Francisco Amigó y Plá. (Girona) Pintor de figuras, paisajes y marinas. Hijo de Francisca Plá y Samaranch (Fallecida en 1909) y hermana de Consuelo Amigó , era primo del poeta Francisco Casas y Amigó. Residente en Barcelona. Fue profesor en el Instituto Catalán de Artesanos y Obreros junto a su amigo el pintor Enric Monserdá y Joan Berltrán.
En 1878 participó en la Exposición de la Asociación del Fomento de las Bellas Artes de Girona con el cuadro titulado Estudio de un pintor y varios paisajes. En la exposición barcelonesa de 1896 presentó la obra Vespral obteniendo mención honorifica.
En 1897 era profesor de dibujo y pintura en el colegio franco-español de la Purísima Concepción de Barcelona. Participó en 1898 en la Exposición de Bellas Artes de Barcelona con el cuadro Nit entrada.
En 1897 y 1899 aparece en la guía de Barcelona como Pintor de cuadros y residiendo en la calle de Escudillers. Colaboró en el almanaque de la Esquela de la Torratxa de 1892.
Expuso en la sala Parés en 1893 con varios paisajes de Sant Juliá de les Olles, de Vich y de Camprodón.
Versió en catalá.
Francesc Amigó i Plá
Francesc Amigó i Plá (Girona) Pintor de figures, paisatges i marines. Fill de Francisca Plá i Samaranch (Morta en 1909) i germana de Consuelo Amigó , era cusí del poeta Francisco Casas i Amigó. Resident a Barcelona. Va ser professor en l'Institut Català d'Artesans i Obrers al costat del seu amic el pintor Enric Monserdá i Joan Berltrán.
En 1878 va participar en l'Exposició de l'Associació del Foment de les Belles arts de Girona amb el quadre titulat Estudi d'un pintor i diversos paisatges. En l'exposició barcelonina de 1896 va presentar l'obra Vespral obtenint esment honorifica.
En 1897 era professor de dibuix i pintura en el col·legi Franc-espanyol de la Puríssima Concepció de Barcelona. Va participar en 1898 en l'Exposició de Belles arts de Barcelona amb el quadre Nit entrada.
En 1897 i 1899 apareix en la guia de Barcelona com a Pintor de quadres i residint al carrer de *Escudillers. Va col·laborar en l'almanac de l'Esquela de la Torratxa de 1892.
Va exposar a la sala Parés en 1893 amb diversos paisatges de Sant Julia dels Olles, de Vic i de Camprodón.
“Pintores de cuadros” en Anuario Riera, 1897.
“Bellas Artes” en La Lucha, 8 noviembre 1878
Joaquim BAS GIGH "Enric Moncerdá Vidal" en La Veu de Catalunya, febrero 1928
La Ilustració Catalana, 1904.
Rafols